Click on the pictures in the posts to enlarge

Klik op de foto's in de berichten om deze te vergroten

dinsdag 12 juli 2011

Bloemen deel II

 Goedenavond allemaal :-),
Dank jullie wel voor de lieve reacties op mijn vorige post met bloemen. Ik kreeg zelfs een paar goede tips, die ik zeker binnenkort ga uitproberen :o). Ik zag ook, dat ik er nieuwe volgers bij heb en dat vind ik helemaal te gek!! :D
*****
Onderstaande bloemen zijn weer met vloeipapier gemaakt, behalve de roos rechtsboven, die is met patroonpapier van de Hema gemaakt en dat ging ook prima. De bloem linksonder heb ik na het kleuren en drogen bestempeld met een stempel van Tim Holtz met Archival Ink "Coffee".


En nog een setje met vloeipapier, behalve de gele roos, die is met papieren zakdoekjes gemaakt. Bij deze serie heb ik zwarte meeldraadjes in het hart verwerkt en die heb ik vastgelijmd met Glossy Accents van Ranger en toen heel goed laten drogen, voordat ik de steeltjes afknipte.

 *****
 Een setje bruine bloemen, gekleurd met Distress Inkt "Vintage Photo". De bloem linksonder heb ik weer bestempeld, nu met Stazon Inkt en toen heb ik nog apart een zwart roosje gemaakt en deze in het midden geplakt.

 *****
 Nog een setje in natuurtinten gemaakt, waarvan 3 bloemen weer bestempeld zijn van stempels van Tim Holtz uit de "Haberdashery" collectie. In het midden van de 2 bloemen aan de rechterkant heb ik een drukknoopje van de Hema geplakt. De 2 groene bloemen zijn bewerkt met een Puffy Velvet Marker.

 *****
Ik ben op dit moment bezig met een mini-album (mijn 1e!!), want ik moet tenslotte toch ook iets maken, waarop ik de bloemen kan verwerken ;o), maar aangezien dit best veel werk is, zal ik eerst nog een paar keer wat bloemen posten en heel misschien nog een kaartje tussendoor.

Een fijne avond nog allemaal en tot blogs!!

xx Leonie xx

zondag 10 juli 2011

Bloemen deel I

 Goedenavond allemaal :-),
Even nog op de valreep vandaag een paar foto's van mijn zelfgemaakte bloemen plaatsen. De bloemen, die ik gemaakt heb, heb ik niet van een bestaande tutorial, anders zou ik dat er zeker bij zetten :o). Het is natuurlijk heel goed mogelijk, dat dit al eens gedaan is, maar ik ben gewoon zelf aan het expirimenteren gegaan en toen rolde dit eruit :D.


De bloemen aan de linkerkant zijn gemaakt van vloeipapier (inpakpapier, dat o.a. bij de Xenos ligt) en de bloemen aan de rechterkant zijn van papieren zakdoekjes gemaakt. Ik heb 8 lagen gebruikt voor iedere bloem (bij de zakdoekjes 8 dubbele lagen) en die heb ik gekleurd met Distress Inkt en met water nat gemaakt. Het maakt eigenlijk niet uit, welke stans je voor de bloemen gebruikt en je kunt het papier gewoon 3 keer dubbelvouwen en in 1x door de stansmachine halen, dan heb je gelijk 8 laagjes.

Vervolgens droog ik de bloemen en ga ze vormen, soms gebruik ik een brad en soms doe ik meeldraden in het hart van de bloem. Zelf vind ik het wel mooi om de bloem nog te sprayen met Glimmermist "Pearl" en hier en daar nog wat Puffy Velvet marker erop te doen en te verwarmen.

 Nog enkele blauwe bloemen :

Deze laatste 2 bloemen zijn gemaakt met vliesstof van de Hema, het materiaal is wat stijver en moeilijker te vormen dan papier, maar wel leuk om mee te werken voor de afwisseling.
Ik ben vandaag weer volop aan de bloemen bezig geweest en ik hoop morgen dan ook weer wat foto's te plaatsen.

Welterusten voor strakkies en tot blogs!!

xx Leonie xx

zaterdag 9 juli 2011

Wazzikweer :-)

 Goedenavond allemaal :-),
Het is alweer bijna 2 weken geleden, dat ik iets geplaatst heb....
De laatste weken voor de schoolvakantie zijn altijd erg druk, maar gelukkig hebben de kids hier in Zeeland nu ook vakantie :-). Mijn email heeft kuren gehad en ik heb bijna 2 weken niets binnen kunnen halen, maar dat is gelukkig opgelost :D :D.
*****
Omdat onze jongste na de vakantie naar groep 6 gaat, heb ik voor de juf als bedankje een boekkaart gemaakt. De tutorial hiervoor kun je bij Wenche op het blog vinden en ik heb er al eerder 1 gemaakt en
die kun je -->hier<-- vinden.


Het papier is weer van Maja Design en het afdrukje heb ik ingekleurd met Prisma's en ik heb wat Stickles op haar vleugels en het bloemhartje gedaan.


De paarse bloem heb ik zelf gemaakt met een stans van Crealies van aquarelpapier en gekleurd met Distress Inkt en bewerkt met een Puffy Velvet marker.


De achterkant van het boekje :


De binnenkant van het boekje, waarbij ik flink in de weer  ben geweest met de stempels van Viva Decor en 2 kleine tags gemaakt heb met een stans van Tim Holtz. Ook hier zijn de paarse bloemen zelf gemaakt en heb ik daarbij takjes van Magnolia gebruikt.


Het witte hart komt van een kerstslinger van Zeeman en was heeeel goedkoop (ik hou dervan :P) en de vlinder heb ik op internet gevonden, ik weet alleen niet meer op welke site dat was, maar Google zal vast uitkomst bieden :-).

Ik heb er een nieuwe passie bij : zelf bloemen maken voor op kaarten of projecten. Ik maak wel vaker zelf mijn bloemen, maar nu heb ik echt de smaak te pakken en ben er soms een hele avond mee zoet en gebruik ik ook verschillende materialen.
Morgen hoop ik een aantal foto's van mijn bloemen te plaatsen en voor nu wens ik jullie nog een fijne avond en welterusten voor strakkies!!

xx Leonie xx